Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wereldmilieudag 2023

Wereldmilieudag 2023

Geplaatst op: 05 juni 2023


Het is vandaag Wereldmilieudag! Het evenement is vijftig jaar geleden door de Verenigde Naties in het leven geroepen om overheden én bevolking stil te laten staan bij de huidige staat van ons milieu en om het bewustzijn hierover te verbeteren. Van den Noort streeft ernaar de wereld netjes achter te laten voor de volgende generaties en werkt aan dit doel met de hoogste prioriteit voor kwaliteit, duurzaamheid en milieu.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze organisatie blijft nieuwe mogelijkheden onderzoeken om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen en op een verantwoorde manier te recyclen. Denk hierbij aan blijvende investeringen in een duurzaam wagenpark en de aanschaf van een groot aantal zonnepanelen voor het opwekken van energie om zelfvoorzienend te kunnen werken. Daarnaast beschikken we over een innovatieve sorteerinstallatie op ons recyclingterrein in Dongen. Deze installatie zorgt voor een nog betere scheiding van afval, waardoor we een zo hoog mogelijk scheidingspercentage kunnen realiseren. De sorteerlijn werd geïntroduceerd in 2021 als onderdeel van onze duurzaamheidsvisie en wordt nog altijd voorzien van nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen.

Duurzame drinkfles

Deze editie van de Wereldmilieudag, met de Nederlandse overheid als hoofdsponsor, focust zich voornamelijk op plastic afval en de acties van overheden en ondernemingen om vervuiling door plastic tegen te gaan. Van den Noort zet zich in om het gebruik van plastic te verminderen binnen de organisatie. Om deze reden zijn onze collega’s alvast voorzien van een herbruikbare Van den Noort-waterfles! Tijdens de (warme) zomer vervangt deze mooie waterfles de plastic drinkflessen die voorheen werden uitgedeeld.

Verminder uw plasticverbruik

Wilt u zelf ook uw plasticverbruik verminderen? Onderstaande tips helpen u op weg:

  • Recycle uw afval
  • Neem uw eigen boodschappentas mee naar de supermarkt. Tegenwoordig zijn er ook herbruikbare groentezakjes beschikbaar, waardoor u voor het kopen van groente en fruit minder plastic nodig heeft.
  • Neem je lunch mee in een broodtrommel in plaats van plastic zakjes.
  • Vervang je plastic wasknijpers en kleerhangers voor een variant gemaakt van hout.
  • Winkel in de winkelstraat in plaats van online! Hierdoor draagt u bij aan de lokale economie én ontvangt u geen onnodig plastic thuis.

Meer informatie over het tegengaan van vervuiling door plastic leest u op: World Environmentday - global of Rijkwaterstaat - tegen zwerfafval.